Ole tarkka vesihygieniasta

Tyhjennä kylpytynnyri mieluiten jokaisen käyttökerran jälkeen ja huuhtele puhtaalla vedellä. Veden pitäminen puisessa kylpytynnyrissä ilman kemikaaleja vain tynnyrin tiiviyden varmistamiseksi on tuomittavaa, koska se saattaa synnyttää tynnyriin bakteeripesäkkeitä.


Mikään vesi ei tule puhtaammaksi ja hygieenisemmäksi kuin miksi sen itse tekee. Jopa puhtaalta ja raikkaalta näyttävä vesi voi sisältää bakteereja. Suodattamisen tarkoituksena on poistaa hiukkasia, mutta sillä ei ole mitään suoraa vaikutusta estää bakteerien muodostumista tai niiden poistamista. Ota siksi aina tavaksesi käyttää vedessä bakteereja tappavaa ainetta kylpiessäsi varsinkin jos kylpytynnyrin vettä käytetään toistamiseen. Tämä koskee kaikkia kylpytynnyreitä valmistusmateriaalista riippumatta.

Hyvä henkilökohtainen hygienia ennen kylpemistä - Muista, että henkilö joka ei ole pessyt itseään, huonontaa kylpyveden laatua 200 kertaa enemmän kuin peseytynyt henkilö. Aurinkovoidetta, ihovoidetta, saippuaa tms. aineita ei myöskään pidä tuoda veteen. Kylpyvesi pysyy parhaiten puhtaana siten, että jokainen kävijä kurinalaisesti peseytyy / käy suihkussa aina ennen altaaseen menoa.
Kylpeminen perinteisessä kylpytynnyrissä on suurelta osin puhdasta nautintoa siitäkin huolimatta, että se vaatii hieman työtä suunnittelun ja lämmittämisen muodossa. Monet käyttäjät valitettavasti unohtavat, että bakteereita voi esiintyä tai muodostua myös "puhtaassa" vedessä, ja ne viihtyvät erittäin hyvin kylpy-ystävällisessä lämpötilassa. Tehokas ja yksinkertainen keino suojautua bakteereilta on käyttää bakteereja tappavia aineita kuten klooria tai aktiivihappea. Markkinoilla on useita merkkejä, mutta tärkeintä on käyttää juuri "oikeaa" lämpötilaa varten kehitettyjä tuotteita. Kaikki uima-altaita varten kehitetyt tuotteet eivät sovellu kylpytynnyreille ja päinvastoin. Jos suodatinta ei ole, suosittelemme, että vettä ei käytetä yhtä kertaa enempää. Suodattaminen poistaa vain epäpuhtauksia, ei bakteereja. Kaikki kylpijät tuovat mukanaan veteen suuret määrät mikro-organismeja, jotka ovat erilaisten bakteerien seoksia. Näitä sairauksia kehittäviä bakteereja tuhoat tehokkaasti kemikaaleilla kuten kloorilla. Ei kuitenkaan ole terveydelle haitallista kylpeä samassa vedessä useita kertoja, jos käytetään sopiva määrä klooria, mutta kylvyn jälkeen vesi tuskin näyttää kovin puhtaalta.