Vinkkejä ja perustietoa

Kuinka monta henkilöä voi kylpeä kerrallaan ja kuinka usein?

Usein kysytään, kuinka monta henkilöä yhteen tynnyriin mahtuu. Vastaus riippuu tynnyrin koosta. Useimmissa tapauksissa noin 170 cm:n kokoinen tynnyri riittää tavalliselle perheelle. Jos kamiina on tynnyrin ulkopuolella, kuten meidän malleissamme, tynnyriin mahtuu 5-6 henkilöä. Jos tynnyri on iso ja se lämmitetään jokaista kylpyä varten, käy tavallisesti niin, että ajan myötä sitä käytetään harvemmin. Veden täyttöön ja lämmittämiseen kuluu liikaa aikaa ja koko prosessi tuntuu työläältä. Usein käykin sitten niin, että kylpy jää väliin kokonaan, koska ihminen on luonteeltaan mukavuudenhaluinen. Tämä saattaa olla seikka, jota ei ehkä tule aina ajatelleeksi, mutta joka tulisi ottaa huomioon ennen päätösten tekemistä.

Vinkki 1. Hanki kylpytynnyri omien tarpeidesi pohjalta.

Mieti, kuinka monta henkilöä aikoo käyttää kylpytynnyriä ja kuinka usein.

Tavallinen perhe tarvitsee enintään 4-6 hengen kylpytynnyrin.
Jos kylpytynnyriä käytetään melko harvoin, enintään 1-2 kertaa viikossa, on puulämmitteisellä kamiinalla varustettu tynnyri hyvä ja edullinen vaihtoehto.
On turha hankkia liian isoa tynnyriä, sillä siten myös käyttökustannukset ja energiakustannukset nousevat.

Vinkki 2. Valitse oikea materiaali ja lämmitysvaihtoehto

1. Käytössä lämpöpuusta valmistettu kylpytynnyri on PUUtynnyreistä paras vaihtoehto. Lämpöpuisessa tynnyrissä on sitä "aitoa" tunnelmaa viettää rauhoittumisen hetkiä. Lämpöpuusta valmistettu tynnyri sopii myös erittäin hyvin suomalaiseen maisemaan!

2. Muovisisustainen kylpytynnyri on varmasti vuotamaton ja hygieeninen kuitenkin säilyttäen perinteisen kylpytynnyrin ulkonäön. Puu- tai muovipaneeliverhoilu ulkopuolella tekee tynnyristä kauniin näköisen. Muoviset puutynnyrit ovat oikeastaan täysin syrjäyttäneet jo puutynnyrit juuri muovisen vaivattomuuden ja vuotamattomuuden takia.

Myös alumiiniset kylpytynnyrit ovat jääneet osaltamme historiaan, sillä tämä käyttämämme muovi on huomattavasti edullisempaa valmistaa, ja kuitenkin ominaisuudet ovat samat kuin alumiinissakin.

3. Kylpytynnyrin ulkopuoleinen kamiina on tilaa tynnyristä säästävä, joten lämmitettävän veden määrä on pienempi ja sama määrä kylpijöitä mahtuu huomattavasti pienempään tynnyriin. Se on helppo sytyttää, lämmittää ja tyhjentää tuhkasta. Meidän tynnyreidemme ainutlaatuisen vedenkierron takia, tynnyrin vesi lämpenee tasaisesti ja nopeasti joka puolelta tynnyriä

Pidä huolta vesihygieniasta

Kylpyvedestä ei saa koskaan puhtaampaa ja hygieenisempää kuin miksi sen itse tekee. Myös puhtaan ja raikkaan näköisessä vedessä saattaa olla bakteereita. Tästä syystä kylpyveteen kannattaa aina lisätä bakteereja tappavia kemikaaleja ennen kylpyä, oli kylpytynnyri valmistettu mistä materiaalista tahansa.