Ulkokylvyn valinta

Mistä valita?

Tämän päivän markkinoilla on laaja valikoima erilaisia ulkokylpyjä. Tarjolla on kaikkea yksinkertaisista ja edullisista puusta valmistetuista kylpytynnyreistä ylellisiin hieroviin spakylpyihin. Hinnat voivat tällöin vaihdella 1000 eurosta yli 20000 euroon.

Oikean tuotteen valintaan vaikuttaa se millainen on tarve ja miten paljon arvoa mukavuudelle annetaan. Kuinka monta henkeä normaalisti kylpyä käyttäisi? Suuri kylpy vaatii enemmän vettä, pidemmän lämmitysajan ja korkeammat energiakustannukset. Hankinta on tietysti myös kustannuskysymys. Lisäksi kannattaa muistaa, että virheostoskin saattaa muodostua yllättävän kalliiksi

Edullisin vaihtoehto

Edullisin, puukamiinalla varustettu kylpytynnyri voi olla riittävä, jos kylpykertoja ei kerry kovin useita, vedenkulutusta ei tarvitse ajatella ja polttopuita on riittävästi saatavilla. Käytännössä kyse on siitä, että tynnyri täytetään vedellä, joka lämmitetään ja käytön jälkeen tyhjennetään tynnyristä. Tynnyriin voidaan myös asentaa suodatusjärjestelmä, jolloin yhdessä kemikaalien kanssa samaa vettä voidaan hyödyntää kylpemiseen pidempään.

Muovisisustaiset kylpytynnyrit

Nykyään on saatavana muovisisustaisia kylpytynnyreitä. Näin ehkäistään kaikki puun elämisestä johtuvat vuoto-ongelmat. Hygieenisesti ajateltuna muovisisusta on helpompi pitää puhtaana kuin puupinta, koska se ei ole huokoinen materiaali. Näin muovisisustaisessa tynnyrissä voidaan pitää vettä pidempään pinnan siitä kärsimättä.

Käyttämämme PE ja LPDE-muovi on todella kestävää, se ei kärsi käytössä kuten esim. lasikuitu. Värivaihtoehtoja on lukuisia.

Uutuutena myös muovisisustainen HDPE-muovi joka on samettisen sileä ja erittäin kestävä sisämuoviallas.

Vesihygienia

Samaa kylpyvettä uudelleen käytettäessä on syytä olla varovainen, jos vettä ei käsitellä ja suodateta säännöllisesti. On suuri riski, että käsittelemättömään veteen muodostuu bakteereita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat olla vaaraksi terveydelle. Tämä on tietysti mahdollista huolimatta siitä mistä materiaalista kylpy tai kylpytynnyri on valmistettu. Täysin virheellistä on luulla, että esim. muovi ja ruostumaton materiaali suojaavat bakteeririskeiltä. Suodattaminen poistaa hiukkasia, mutta sillä ei ole mitään suoraa vaikutusta ehkäistä bakteerien syntyä tai poistaa niitä. Ainoa varma keino suojautua bakteereilta on käyttää bakteereja tappavia aineita.

KATSO ESITTELYVIDEO VESIHYGIENIASTA tästä...