Kylpytynnyrin asennus

Valmiille pohjalle kylpytynnyrin asennus kestää arviolta tunnin.

Kylpytynnyri toimitetaan valmiiksi kasattuna ja kamiina irrallaan. Käyttöön ottamiseksi tarvitsee vain kiinnittää kamiina, savupiippu ja poistoventtiili paikoilleen. Ennen ensimmäistä käyttöä tulee perehtyä käyttöohjeisiin huolellisesti. Huomaa, että täyttö ja lämmitys vievät oman aikansa.

Kunnolliset perustukset takaavat kylpytynnyrin turvallisen ja vaivattoman käytön. Paljun voi integroida terassiin tai sille voi valaa alustan esimerkiksi betonista. Myös tasainen ja kestävä sorapeti on riittävä perusta. On hyvä pitää mielessä, että täytenä palju painaa huomattavasti enemmän.

– Palju pitää sijoittaa tasaiselle ja kauttaaltaan pohjan kattavalle alustalle. Tasainen ja suora sorapetikin riittää, jos alusta on elämätön ja kestää täyden tynnyrin painon kylpijöineen.

Paljun voi upottaa terassiin

Joskus palju sopii pihalla parhaiten terassin yhteyteen. Perustuksen kannalta terassiin upottamisessa pätevät samat säännöt: alustan tulee olla tasainen ja riittävän tukeva.

– Sijoittelussa kannattaa huomioida kamiinan lämmitys eli asentaako tynnyrin terassin reunaan, jolloin kamiina jää terassin ulkopuolelle helposti käytettäväksi. Jos tynnyrin haluaa keskemmälle terassia, voi kamiinan ja altaan väliin hankkia jatkoputkisarjan, jonka avulla kamiina voidaan tuoda metri kauemmas tynnyristä.

– Molemmissa tapauksissa kannattaa miettiä kamiinan alle tuleva rakenne, jotta kamiinan saa suoraan. Kamiinan pohja tulee noin 1,5 cm tynnyrin pohjaa ylemmäs. Upottamisessa on hyvä huomioida, että tyhjennysventtiili tulee kamiinaa vastapäätä. Tyhjennystä varten kannattaakin tehdä jonkinlainen huoltoluukku, jotta venttiiliin pääsee käsiksi. Toinen vaihtoehto on hankkia kamiinan ja altaan väliin tuleva poistosetti (välipoistosarja), jonka avulla venttiili voidaan siirtää kamiinan taakse.

Jatkoputkisarja kamiinan ja paljun väliin.

Välipoistosarja kamiinan ja paljun väliin